چگونه بدون خستگی و رخوت درس بخوانیم؟ | درس خواندن بدون خستگی با این فرمول
مهتاب آنلاین؛ درس خواندن و مطالعه کردن یکی ازچالشهای بزرگ و بسیار مهم دانش آموزان و دانشجویان است، چرا که همیشه دغدغه این را دارند که یک مطالعه مفیدی به دور از حالت کسل کننده داشته باشند، اما متاسفانه به خاطر شیوه غلطی که در مطالعه خود به کار میگیرند این انتظارات آنها عملی نمیشود و به نوعی از هدف اصلی خود ناکام میمانند.
کم کم که به فصل امتحانات نزدیک میشوید، باید به هر نحوی یک برنامهریزی برای مطالعه داشته باشید تا بتوانید امتحانات را با سربلندی پشت سر بگذارید. خستگی زودهنگام در حین مطالعه نه تنها باعث میشود که میل و رغبت شما به درس خواندن از بین رود بلکه با این اتفاق هیچگونه یادگیری در شما اتفاق نمیافتد و به نوعی میتوان گفت که مطالعه مفیدی نخواهید داشت. پس چنانچه به دنبال راهکارهایی هستید که به شما کمک کند، مطالعه مفید و بدون خستگی داشته باشید. در این بخش ما را همراهی کنید تا با انرژی مضاعف به استقبال امتحانات بروید.
قبل از شروع مطالعه خوب بخوابید
اگر فردی هستید که شب را بیدار میمانید تا مطالعه کنید، یکی از اساسیترین راه کارها این است که در طول روز خوب بخوابید. نیاز بدن به خواب برای سالم ماندن تقریباً ۷ تا ۸ ساعت در شبانه روز است. بنابراین حتما به خواب خوب پایبند باشید، اگر خواب کافی نداشته باشید شبها احساس خواب آلودگی میکنید پس اگر در حین مطالعه احساس خواب آلودگی کردید، چرت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ای بزنید تا انرژی، هوشیاری و تمرکز لازم را در تمام مدت مطالعه داشته باشید.
آب کافی بنوشید
آیا میدانید کم آبی ممکن است باعث بسته شدن و همچنین کوچک شدن مغز شود؟ با نوشیدن آب کافی به خوبی هیدراته شوید و عملکرد مناسب مغز را هنگام مطالعه تضمین کنید. برای سلامت بدن باید حداقل ۲ لیتر آب روزانه بنوشید بنابراین یک بطری آب سرد در کنار خود یا میز مطالعه داشته باشید و مرتباً از آن آب بنوشید تا انرژی بگیرید.
همه منابع حواس پرتی را دور نگه دارید
در حین مطالعه، تمایل دارید که پیام و تماسهای تلفن خود را بررسی کنید، درست است؟ اینها همه منابع حواس پرتی هستند که باید از آنها اجتناب کنید زیرا عوامل حواس پرتی وقت زیادی را از شما میگیرند حتی اگر متوجه آن نباشید.
یک لیست از موضوعات مهم تهیه کنید
واقع نگر باشید زیرا هر چقدر هم که تلاش کنید در طول یک شب نمیتوانید کل برنامه درسی خود را کامل کنید، بنابراین بهتر است پیش از این لیستی از موضوعات مطالعه که اهمیت پرداختن به آن بیشتر و راحت تر است تهیه کنید.
شما میتوانید با شروع مباحث آسان به ایجاد انگیزه برای مطالعه شبانه کمک کنید. لیست را همیشه جلوی چشمتان نگه دارید تا شما را کاملاً بیدار نگه دارد و در چند روز آینده موضوعات یا موضوعاتی که کمتر مرتبط هستند را به همین روش پوشش دهید.
با صدای بلند بخوانید و به نوشتن ادامه دهید
اگر هنگام مطالعه با صدای بلند بخوانید، در آن واحد سه هدف را دنبال میکنید. در مرحله اول، شما را متمرکز و درگیر نگه میدارد. ثانیا، وقتی میخوانید و میشنوید بیشتر آنچه را که مطالعه حفظ میکنید. ثالثاً، وقتی مدام صحبت میکنید خواب از چشمان شما میپرد همچنین وقتی به نوشتن ادامه میدهید ذهن را مشغول، بیدار و هوشیار نگه میدارید.
خیلی راحت ننشینید
وقتی جای گرم و راحت یا روی تخت خواب مینشینید بیشتراحساس خواب آلودگی میکنید، بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این کار این است که روی تخت مطالعه نکنید و مکان مطالعه را از تختخواب جدا کنید. باید برای مطالعه میز و صندلی ترتیب دهید و حتی به وضعیت قرارگیری بدن توجه کنید و صاف روی صندلی بنشینید و چراغ را روشن کنید، همچنین میتوانید مکان نشستن را هر چند ساعت یکبار تغییر دهید.
کافئین بنوشید
اگر میخواهید تمام شب بیدار باشید، کافئین بهترین راه است. کافئین در کمتر از ۱۵ دقیقه روی سیستم بدن اثر میگذارد و تا ۶ الی ۷ ساعت موثر است اما باید محصولات کافئیندار را به مقدار بسیار کم مصرف کنید. بهترین راه مصرف یک فنجان کوچک قهوه و چرت نیم ساعته است تا به محض بیدار شدن احساس سرحالی کنید.
در فضای خنک مطالعه کنید
برای خوابیدن، بدن نیاز به دمای گرم تری دارد، بنابراین اگر هوا گرم باشد بیشتر احساس خواب آلودگی میکنید پس با مطالعه در هوای خنک مدت طولانی تری هوشیار خواهید ماند. میتوانید کمپرس سرد را امتحان کنید و آن را روی پیشانی خود بمالید.
موسیقی شاد گوش دهید
در طول مطالعه وقتهای زیادی وجود دارد که بخواهید کمی به خودتان استراحت دهید، بنابراین ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کوتاه کنید و حین استراحت به موسیقیهای شاد گوش دهید با این کار یکنواخت مطالعه نمیکنید و با دوری از یکنواختی، حس بهتری نسبت به مطالعه خواهید داشت.
طب فشاری انجام دهید
برای شارژ مناسب بدن، طب فشاری بسیار موثر است هنگامی که احساس خواب آلودگی میکنید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به خودتان استراحت دهید و از این وقفه برای تازه سازی ذهن و بدن خود استفاده کنید. در این وقفه فشار را روی نقاط فشار بدن قرار دهید این کار بسیار آرامش بخش خواهد بود.
از چشمان خود در برابر مانیتور محافظت کنید
روزهایی که از روی کتاب یا دفتر خود می آموختید گذشته و دوران دیجیتال آغاز شده است و بسیاری از دانش آموزان وقت خود را صرف مطالعه کتابهای الکترونیکی میکنند. این کار ساعتها طول میکشد و موجب آسیب دیدگی چشم و خستگی زودتر میشود به همین دلیل متخصصان پیشنهاد میکنند که پس از هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از صفحه نمایش فاصله بگیرید.
یک گروه مطالعه ایجاد کنید
با دوستان باهوش خود درس بخوانید تا احساس خواب آلودگی نکنید به این ترتیب هم خود را بیشتر به سمت ادامه کار سوق میدهید و هم بهتر مطالعه میکنید اگر شروع به چرت زدن کردید، میتوانید به دوستان خود بگویید تا شما را بیدار کنند. با اعضای گروه خود در مورد موضوع مطالعه صحبت کنید و درباره آنچه مطالعه کردهاید بحث کنید زیرا با این کار مغز شما درگیر خواهد شد.
آدامس بجوید
بیش از حد جویدن آدامس برای دندانها مضر است اما در صورت لزوم در اواسط مطالعه آدامس بجوید تا شما را از خواب آلودگی و خستگی رها کند. برای آشنایی با اثرات جویدن آدامس در بدن میتوانید سری به مطلب ” بعد از جویدن آدامس چه اتفاقی در بدن میافتد؟ ” بزنید.
زمان مناسب خود برای مطالعه را پیدا کنید
ذهن و بدن هر فردی در زمان مشخصی از روز در بهترین حالت قرار میگیرد بنابراین، باید تشخیص دهید که کدام ساعت از روز برای شما بهتر است این میتواند هر زمان در سحر، صبح، ظهر، بعد از ظهر، غروب، عصر، شب یا حتی نیمه شب باشد پس باید این زمان را برای یادگیری بدانید. این مورد مهم به شما در افزایش یادگیری و درک بهتر کمک میکند زیرا مغز در آن ساعت همه چیز را به راحتی و به سرعت ثبت میکند.
کسانی که نیمه شب را ترجیح میدهند، میتوانند در طول روز یا عصر به راحتی استراحت کنند زیرا بدون استراحت و زمان مناسب برای مطالعه ممکن است با چالشهای دیگر از جمله سرگیجه و هضم غذا روبرو شوید.
یوگا انجام دهید
یوگا بهترین ورزش تناسب اندام است که حال خوب جسم، روان و روح را تضمین میکند، بهتر است یوگا را صبح ها انجام دهید تا بتوانید مطالعهای که میخواهید داشته باشید. میتوانید حرکات ساده یوگا را امتحان کنید، پس لزوماً مجبور نیستید حرکات سطح بالای یوگا را انجام دهید.