پنجشنبه , 6 دی 1403 ساعت :
» گوناگون » نماز خواندن روی صندلی در چه شرایطی باطل است؟
گوناگون

نماز خواندن روی صندلی در چه شرایطی باطل است؟

تیر ۱۷, ۱۴۰۲ 0

اگر شماهم به دلیل شرایط جسمی نمازتان را به صورت نشسته و روی صندلی میخوانید بهتر است شرایط باطل بودن و صحیح بودن این نماز را بدانید

نماز خواندن روی صندلی صحیح است اگر:

  • فرد به هیچ شکل نتواند بایستد.
  • فرد به هیچ شکل نتواند بنشیند و سجده کند.
  • فرد به تشخیص پزشک حاذق یا به تشخیص خودش اطمینان دارد که اگر ایستاده نماز بخواند، نشسته تشهد بخواند یا در سجده رفتن، بیماری عضلات بدن پیدا می‌کند یا بیماری اش تشدید می‌شود.

نماز خواندن روی صندلی باطل است اگر:

فرد بتواند (حتی با تکیه بر دیوار، عصا و غیره) بایستد و واجباتی که می‌تواند انجام دهد (مانند قیام) را ترک کند و روی صندلی نماز بخواند.
فرد بتواند برای تشهد بنشیند و سجده‌ها را درست انجام دهد ولی روی صندلی نماز بخواند. زیرا در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

فرد بتواند حتی یک رکعت از نماز را ایستاده بخواند، اما تمام نماز را روی صندلی بنشیند. در این صورت نمازش باطل است زیرا واجباتی را که می‌تواند انجام دهد (مانند قیام) را ترک کرده است.

فرد بتواند حتی یک رکعت از سجده‌ها را درست انجام دهد، اما روی صندلی نماز بخواند. در این صورت نمازش باطل است زیرا در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

فرد نتواند به هیچ قسم قیام کند، اما بتواند برای تشهد و سجده بنشیند و سجده‌ها را درست انجام دهد. اما اگر تشهد و سجده‌ها را هم روی صندلی انجام دهد، نمازش باطل است زیرا در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×