چهارشنبه , 9 آبان 1403 ساعت :
» سلامت » سیاتیک چیست؟
سلامت - گوناگون

سیاتیک چیست؟

آذر 11, 1402 0

سیاتیک دردی است که در قسمت تحتانی کمر یا باسن ایجاد می شود و به پای سمت چپ منتقل می شود که این درد می تواند خفیف یا شدید باشد

چرا سیاتیک می گیریم ؟

بسیاری از اختلالات مربوط به قسمت پایین کمر می تواند عاملی برای سیاتیک و درد سیاتیک باشد. اغلب این درد خفیف تا شدید است و در قسمت پایین کمر اتفاق می افتد و کم کم به سمت پای چپ یا راست می رود. سیاتیک باعث فشردگی یک یا چند مجموعه ریشه عصبی در قسمت پایین کمر خواهد شد.

گاهی اوقات پزشکان از نام رادیکالوپتی برای مشکل سیاتیک استفاده می کنند و از طریق این نام، میزان درد، بی حسی، سوزش و ضعف بازو و پا را نشان می دهند. اگر مشکل عصبی در گردن باشد، به آن رادیکولوپتی گردنی گفته می شود.

علل ابتلا به سیاتیک چیست ؟

اختلال های زیادی می تواند باعث سیاتیک شود و فشردگی عصب های نخاعی را موجب گردد که در این قسمت از سلامت نمناک آن ها را معرفی خواهیم کرد :

1. دیسک بین مهره ای

بین مهره ها به گونه ای است که در مرکز آن ، ماده ای شبیه به ژله وجود دارد که با دیواره خارجی پوشانده شده است اما در دیسک بین مهره ای، این ماده ژله ای بیرون می زند، به ریشه عصبی فشار وارد کرده و بافت آن را دچار مشکل خواهد کرد. در نتیجه این دیسک کم کم بدتر می شود. این ماده ژله ای همچنین اسیدی و شیمیایی است و باعث التهاب عصب هم می شود.

2. تنگی نخاع در ناحیه کمر

تنگی نخاع یک نوع اختلال فشردگی عصب است که اغلب افراد را در سنین بالاتر درگیر می کند. همچنین در این مشکل دردی در پا شبیه به سیاتیک اتفاق می افتد که علت آن همان تنگی نخاع است. کمردرد نیز معمولاً در موقعیت های خاصی رخ می دهد و در انجام فعالیت هایی مثل ایستادن یا قدم زدن بیشتر می شود و هنگام نشستن کاهش پیدا خواهد کرد.

3. لغزش مهره

لغزش مهره یک نوع اختلال است که اغلب مهره های کمر را درگیر می کند. معمولا مهره های کمر انسان روی یک ماده لغزنده و نرم قرار دارند. زمانی که این مهره ها لیز می خورند و جابجا می شوند، فشاری به ریشه عصبی نخاع وارد می گردد و درد سیاتیک پا را ایجاد خواهدکرد. لغزش مهره ممکن است هنگام تولد به صورت مادرزادی یا در دوران کودکی اتفاق بیفتد. گاهی اوقات هم به دلیل آسیب دیدگی و فشار جسمانی مثل برداشتن وزنه های سنگین یا ژیمناستیک رخ می دهد.

4. آسیب دیدگی

سیاتیک می تواند نتیجه فشار عصبی مستقیم عصب باشد که به دلیل نیروهای خارجی به ستون فقرات و ریشه عصب وارد می شود. به طور مثال؛ تصادف با ماشین یا موتور و زمین خوردن حین انجام ورزش هایی مثل فوتبال می تواند عاملی برای آسیب دیدگی و ایجاد سیاتیک باشد زیرا در پی آن ها عصب آسیب می بیند و ممکن است شکستگی استخوان هم در پی باشد که این فشردگی عصب را افزایش خواهد داد.

5. سندروم پیریفورمیس

سندروم پیریفورمیس به دلیل عضله پیریفورمیس به این نام گذاشته شده است. درد آن زمانی ایجاد می شود که این عضله مشکل عصبی پیدا کند. ماهیچه پیریفورمیس در قسمت پایین ستون فقرات قرار دارد و به استخوان ران متصل است و به چرخش لگن هم کمک می کند. عصب سیاتیک زیر ماهیچه پیریفور میس قرار دارد. این سندروم زمانی اتفاق می افتد که اسپاسم عضلانی در این ماهیچه رخ می دهد و عصب سیاتیک فشرده شود. تشخیص آن کمی مشکل است زیرا تصویربرداری ها نمی توانند این قسمت را به خوبی نشان دهند.

6. آسیب ستون فقرات

آسیب دیدگی های ستون فقرات یک نوع رشد غیر طبیعی هستند که گاهی اوقات خوش خیم و گاهی اوقات سرطانی می باشند. خوشبختانه آسیب دیدگی های ستون فقرات بسیار نادرند. اگر چه زمانی که این آسیب دیدگی در ناحیه کمر و نخاع اتفاق بیفتد، احتمال سیاتیک وجود خواهد داشت.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×